Lasă un comentariu

Utilitatea dusului bucal in ingrijirea punţilor protetice pe implanturi

Panasonic-ideas for life1

Implantul dentar poate fi definit ca fiind o rădăcină artificială.

Morfologia implantului dentar a suferit modificări continue de la apariţia sa, tinzând în permanenţă către reducerea traumatismului şi garantarea unui rezultat optim.

Decizia cu privire la posibilitatea aplicării terapiei implanto-protetice se ia după examinarea radiologică şi evaluarea stării de sănătate generală a pacientului.

Inserarea de implanturi dentare persoanelor cu boli sistemice, diabet necompensabil prin medicaţie, tulburări psihice etc., este întotdeauna nerecomandată.

De asemenea, persoanele cu o cultura a igienei bucale precară, dependente de tutun, alcool sau diverse droguri pot fi supuse unei asemnea terapii doar în condiţii speciale.

O dată inserate implanturile şi confecţionată coroana sau puntea, sunteţi posesorii unei “proteze” ce are nevoie de întreţinere specială. Implantul, fiind o piesa metalică nu are nerv, ca urmare nu doare chiar dacă ceva nu merge aşa cum trebuie.

Dacă igiena e incorectă sau insuficientă, bacteriile intră în spaţiile subgingivale şi atacă legătura os-implant, ducând, în lipsa unei intervenţii la timp, la pierderea acestuia din urmă şi crearea unui defect osos ce nu permite inserarea altui dinte in loc. În concluzie, păstrarea rezultatului obţinut, ca urmare a inserării implanturilor, depinde în mare măsură de igiena orală specifică şi de controalele periodice.

În cazul punţilor pe implanturi, planul igienic trebuie să cuprindă curăţarea zilnică sub corpul de punte şi în spaţiile subgingivale aşa încât placa bacteriană să nu poată adera la acele zone, fapt ce ar crea depozite ce periclitează ireversibil sănătatea implanturilor.

Pentru o igienă optimă, este indicat să folosiţi  periuţe interdentare, duşul bucal şi apa de gură, preferabil de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Dacă acest lucru nu este posibil, utilizaţi-le măcar seara înainte de culcare. Toate acestea, adăugate igienei orale obişnuite.

Întrebaţi-vă medicul despre modul cel mai corect de utilizare ale acestor dispozitive, pentru a avea rezultate optime.

Daca nu acordati atentie aspectului igienic in cazul implanturilor, nici un doctor din lume, oricat de expert sau renumit ar fi, nu vă poate garanta reuşita pe termen lung, aşa cum nici o lucrare protetica nu vi se va părea suficient de bună.

Iar daca vi se va parea scump sa achizitionati un dus bucal, este incomparabil mai ieftin comparativ cu riscul la care supuneti implanturile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: