Un comentariu

Cel mai bun dus bucal …

Cel mai bun fotbalist, cel mai bun doctor stomatolog, cel mai bun televizor, cel mai bun automobil, cel mai bun dus bucal… cu totii ne dorim  doar ce e mai bun. Pe buna dreptate, aceasta permanenta cautare este necesara, insa de cele mai multe ori, alegerile pe care le facem, sunt determinate de ceea ce, in realitate ne permitem.

„Orice dus bucal” este mai bun decat „nici un dus bucal” iar daca va trebui sa alegem, cum dealtfel oferta ne permite, trebuie sa incepem de la nevoi.
Uneori nevoile nostre se suprapun caracteristicilor unui dus bucal mai putin performant si scump.

O persoana care are  punti sau coroane si calatoreste mult, poate alege un dus bucal portabil dintre cele mai simple. In acelasi timp insa, o persoana cu aparat ortodontic ce sta, prin natura meseriei, de exemplu, departe de casa ar trebui sa aleaga un dus bucal ca prezinta terminale speciale destinate aparatelor ortodontice. La fel si pentru purtatorii de implanturi sau pacientii cu boala parodontala.

Solutiile complete cum ar fi statiile ce contin dus bucal si periuta de dinti electrica, sunt indicate in general familiilor cu trei-patru membri si sunt achizitionate de parinti care doresc sa-si educe copiii in sensul preventiei. Iar daca aveti deja periute electrice, este posibila doar achizitionarea dusului bucal.

Daca va fost recomandat un dus bucal, nu asteptati sa va permiteti cel mai bun dus bucal, inseamna ca riscati sa pierdeti lucrari protetice sau dinti, ori sa vi se agraveze anumite maladii, cum ar fi gingivita sau boala parodontala. Luati-va dusul bucal pe care vi-l permiteti, indiferent de model, pentru ca asa cum va spuneam anterior: mai bine orice dus bucal, decat nici un dus bucal.

One comment on “Cel mai bun dus bucal …

  1. Foarte bune sfaturile! Am cumparat un dus bucal waterpik si o periuta electrica oralb cu 5000 de rotatii si e o diferenta foarte mare.Dupa ce le folosesc am dantura foarte curata! Dupa ani in care am avut dureri de dinti ingrozitoare, am platit intre 150 si 700lei la stomatologie per lucrare, m-am decis (de ce asa tarziu!?) sa caut metode de PREVENTIE. Am fost pe la multe cabinete dar din pacate nu am primit de la stomatologi sfaturi in legatura cu prevenirea aparitiei cariilor dentare. Acest site m-a ajutat cu sfaturi sincere si la obiect. Merci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: